Castell de Palmerola

Situat en un petit puig a 1095 m d’altitud

Comarca del Ripollès

Palau Palmerola

És també conegut com casa dels comtes de Fonollar

carrer de la Portaferrisa 7-9

Ricard Palmerola

(Barcelona, 1921 - 20/02/2010)

va ser un actor molt polifacètic

Palmerola, aeroport internacional i base militar.

(traducció de la informació facilitada per l'Excm. Sr. Carlos Miranda, Alcalde Municipal de Comayagua)
Palmerola és la ubicació geogràfica on es troba la Base Aèria "José Enrique Soto Cano" i la Fuerza de Tarea Conjunto Bravo, aquesta segona és la base militar nord-americana a Hondures.

Està localitzada a Comayagua, antiga capital d'Hondures entre les ciutats de San Pedro Sula i Tegucigalpa; a 7,5 km de la ciutat Colonial de Comayagua.

Palmerola té una de les millors pistes d'aterratge de l'Amèrica Central i ha estat nominada pel Govern d'Hondures com un nou aeroport comercial alternatiu a l'aeroport internacional Toncontín, l'aeroport principal de Tegucigalpa.


308-2

Aeroport de Palmerola

Degut a la longitud de la seva pista d'aterratge, Palmerola està capacitada per rebre aeronaus de grans dimensions. El 1998, quan Hondures va ser brutalment atacada per l'Huracà Mitch, avions de tot el món van arribar a Palmerola amb aliments, medicines, aigua, i personal d'ajuda al país, igual que va succeir a Toncontín amb aeronaus del tipus Hèrcules.

Dins de la Base Aèria Coronel "Soto Cano" es troba una missió de militars nord-americans (Fuerza de Tarea Conjunto Bravo), com una base militar d'aquest país, operada en forma combinada amb els hondurenys on opera la Força Aèria hondurenya i l'Acadèmia Militar d'Aviació d'Hondures.

La Base Aèria Coronel "Soto Cano" està ubicada a una distància relativament curta de l'aeroport internacional de Toncontín i queda la possibilitat d'operar vols d'enllaç per unir ambdós aeroports o per servir com alternatiu en cas d'emergència.

El govern d'Hondures està treballant acceleradament per convertir Palmerola en un aeroport internacional de gran envergadura per a vols comercials continentals, transatlàntics i transpacífics.

Igualment, Hondures amb l'ajuda d'Estats Units està construint una moderna autopista de quatre carrils que unirà la Capital Tegucigalpa amb Comayagua, i que quedarà integrada al Canal Seco que unirà un port salvadorenc amb Puerto Cortes al mar Carib.


308-1

Fuerza de Tarea Conjunto Bravo, base militar nord-americana a Hondures

 

Empreses

Agroindustrial Palmerola S.A.
Fins no fa massa encara podíem veure a www.palmerola.com aquesta informació relativa a l’empresa Agroindustrial Palmerola de Managua. De fet aquest domini pertanyia a l’esmentada empresa però ara no sembla que tingui activitat.


308-4

 


308-5

La portada de la pàgina web desapareguda

Cultivos Palmerola S.A.
Aquesta empresa fundada l'any 1996 no sembla que tingui activitat en l'actualitat. Ja no hi trobem referències a Internet.