Castell de Palmerola

Situat en un petit puig a 1095 m d’altitud

Comarca del Ripollès

Palau Palmerola

És també conegut com casa dels comtes de Fonollar

carrer de la Portaferrisa 7-9

Ricard Palmerola

(Barcelona, 1921 - 20/02/2010)

va ser un actor molt polifacètic

A Barcelona tenim el Palau Palmerola al carrer de la Portaferrisa 7-9. És també conegut com casa dels comtes de Fonollar. Segons consta a l’arxiu de la Direcció de Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona aquesta construcció senyorial conserva restes d’un palau de principis del segle XVIII i va ser refeta segons un projecte d’en Elies Rogent del 1857.

301-1

Alexandre Cirici esmenta l’edifici en el seu llibre Barcelona pam a pam i ens diu La casa senyorial de l’any 1600, corresponent al número 7, davant mateix del carrer Petritxol, té el pati ben conservat i l’escala coberta amb voltes rampants sobre columnes toscanes..

És la seu d'Art Consulting tal com podem comprovar en aquest web. Segons una informació de El País Semanal del 20 de maig de 2001 era la residència o estudi de personatges com Claret Serrahima, el dibuixant Jordi Labanda, el cuiner Ferran Adrià i el prestigiós fotògraf Outumuro.

 

A la premsa

El 20 de maig de 2001 El País Semanal va publicar un reportatge del Palau amb moltes fotos de la restauració de l’interior d’una de les vivendes. La totalitat del reportatge el podem consultar en aquest enllaç on també hi trobem la referència al Palau en el llibre de l'Alexandre Cirici Barcelona, pam a pam i el registre de l'edifici a la Direcció de Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona.

També va aparèixer en el suplement Vivir Barcelona de La Vanguardia del 4 d'octubre del 2004 un reportatge d'en Lluís Permanyer sobre el Palau que trobareu en aquest altre enllaç.