Si voleu el més fashion hi esteu en el vostre dret però no per això ho lluireu més. Per comprovar-ho feu un cop d’ull per la gran diversitat de coses destinades a la llar que duen el nom de Palmarola.

 

Cuines italianes

La marca de cuines italiana SCIC comercialitzava un model que va batejar amb el nom de Palmarola. Això era cap als anys 2003 o 2004 i ara ja no se’n pot trobar informació a Internet. N’apareix una altra amb el nom de Ponza, una illa germana de Palmarola en el mateix arxipèlag. Charmita a París també en tenia una altra probablement també d’SCIC. Avui dia encara conservem una foto de cada model.


209-1

Palmarola, cuina italiana SCIC
209-2
Palmarola, cuina francesa de Charmita

 

 

Cristalleria italiana

Quan vinguin els amics a casa i us interessi quedar bé procureu tenir aquest model de copes d’aigua, vi i cava que porten el nostra cognom. Ara ja no es poden trobar a Internet..


209-3

 

 

Estufa de llenya

L’hivern és dur i la casa ha d’estar ben condicionada. Aquesta estufa de llenya venia de Finlàndia i la comercialització a Itàlia la feia Garden Shop.

209-4  209-5 

 

El primer cop que vàrem consultar aquesta pàgina - el maig del 2007 - el preu era de 745€, l’agost del 2007 –tres mesos després– havia pujat a 894€.

Ja ho han deixat de comercialitzar.

 

 

Ceràmica italiana

Ceramiche Musa, més coneguda per Musa, és una empresa de banys i cuines que, com el seu nom indica, té una col·lecció de rajoles anomenada Palmarola. Tenen imatges penjades a Pinterest i d'aquestes ens hem creat un tauler, en la mateixa aplicació, amb una selecció de les imatges de les rajoles Palmarola.

 

 Trobat a ceramichemusa.it

 

 

“Torta Palmarola”

Un cop a la cuina, i posats a fer feina, podríem preparar la “Torta Palmarola” que, per si no l’heu feta mai, us detallem la recepta que es pot trobar a Internet.

Ingredients

4 pomes

2 tasses de te de farina

1 tassa de sucres

1 tassa d'oli amb una mica de llet

rom

sal fina

2 ous

pell de llimona ratllada

raïm

llevat

Preparació

Talleu a llesques les pomes. Passeu oli pel motlle i ensucreu-lo. Escalfeu l’oli amb llet i aboqueu-lo en una terrina amb el sucre. Barregeu-ho bé fins desfer el sucre. Després afegiu-hi la farina, el rom, la pell de llimona ratllada, una mica de sal i els rovells de l’ou.

Munteu a punt de neu les clares dels ous i afegiu-ho a la barreja, amb molt de compte per no desmuntar-la. Empolvoreu el llevat i barregeu-ho, novament. Buideu-ho tot al motlle. Repartiu per sobre la poma i el raïm i empolvoreu bé de sucre. Una hora de cocció.


Consells:

– el sucre en el motlle té tendència a enganxar-se; el podeu substituir per pa ratllat fi; també podeu fer servir sucre de canya però es fa difícil de desfer.
– una altra alternativa és la farina integral, encara que es fa més difícil d’empassar (això diem nosaltres): proveu de fer meitat farina blanca, meitat farina integral.

 

 

Oli d’oliva?, millor Palmarola

La recepta anterior no especifica quin oli d’oliva però heu de tenir en compte que a la regió de la Basilicata n’hi ha 29 varietats i una d’elles rep el nom de Palmarola.
A Perú hem trobat una referència a un oli d'importació anomenat Palmarola però no en coneixem la procedència.